Om
Velkommen til Englehundens hjemmeside.

Mitt oppdrett begynte ved en tilfeldighet. Jeg og min ex overtok i 1999 en Hollandsk Gjeterhund korthår, Smilla, etter en omlassering. Men den hunden måtte vi levere fra oss igjen pga. gemyttet. Hun ble senere avlivet pga. det. Kombinasjonen som ble brukt var ikke bra.
Vi bestemte oss for at hund ville vi ha, men en med litt mindre størrelse. Og samme dagen som vi leverte tilbake Smilla, fikk vi en ny hund. En valp. Helt tilfeldig fant vi en annonse i ei avis om en liten blandingshund som var til salgs, og den var leveringsklar den dagen. Vi dro og tittet på den lille og var solgt ved første øyekast. Han var en liten nydelig blanding av Volpino Italieno(mor) og Pomeranian(far). Han fikk navnet Teddy og kom til oss i mars 2000. Men vi syntes litt synd på den lille tassen som måtte være alene noen timer midt på dagen, så derfor kontaktet vi igjen oppdretteren. Og hun hadde en annen valp som vi kunne få kjøpt billig. Denne var ekte Pomeranian, men alt for stor. Vi lånte han med oss hjem for å se hvordan dette ville gå sammen med Teddy. Men det gikk kjempefint. De var uatskillelige fra første stund. Dermed kom også Sjiko inn i våre liv. På slutten av året dro vi på utstillingen på Hamar for å titte litt og se hvordan en utstilling var. Der traff vi tilfeldigvis broren til Teddy. Hyggelig å møte på han igjen også. Hadde sett han da vi besøkte oppdretteren, men ikke siden. På den utstillingen så vi også på rasen da den var i ringen. Og den som vant var utrolig nydelig. Tiny Jewels' Toystar het han. Eier og oppdretter Dag Løken. Jeg forelsket meg i den utrolig nydelige lille hunden.
Så ut i 2001 så begynte vi å snakke på at det hadde vært morro å kunne ha en hund å stille ut. Vi hadde etter hvert alt av utstyr til det, men manglet en hund. Etter litt leting fikk vi tips om ei lita tispe som var til salgs. Og dermed kom Smila II inn i vårt liv. Det var sommeren 2001. Vi var gira og ville stille henne ut. Men etter 2 mnd. så fortalte en oppdretter at hun hadde pigmentmangel. Nesen hennes hadde en kjøttfarget flekk. Dette var noe vi ikke hadde hørt om og heller ikke visste vi at nesene på pommene skulle være sorte(foruten på sjokolade). Så dermed stoppet den utstillingskarrieren før den var begynt. Denne tispa var også utrolig tynn. Men det viste seg at det nok var at hun var i mye aktivitet som gjorde det. Vi buttet for flere ganger uten at det hjalp. Vi stappet også i henne kjøttboller også, etter tips fra en oppdretter. Men ingen ting hjalp. Vi brukte den gangen flere forskjellige dyrleger, og de sa samtlige at ett kull valper ofte førte til at tispa la på seg. Men ikke Smila. Vi snakket med Dag Løken om at vi så etter en bra hanne som hadde gitt bra pigmenter på valpene sine, og han sa at vi kunne få låne en av han. Og det var nettopp min øyesten Toystar. Så etter at parring var gjennomført, og en ventetid som virket uforskammet lang, så ble det født 3 valper. 2 hanner og 1 tispe. Vi hadde også i ventetiden før parring søkt om oppdretternavn, og dette ble klart akkurat tidsnok til dette kullet. Så i dette kullet ble Englehundens Lille Lord Fontelroy(Roy), Englehundens Lille Leonardo(Leo) og Englehundens Lille Minni(Minni). Roy og Minni beholdt vi selv, mens Leo flyttet til Fredrikstad. Alle 3 ble stillt ut og ble etter hvert Norsk Champion. Roy fikk også tittelen Norsk Vinner 2006 da han ble BIS3 på Bjerke. Han kvalifiserte seg også for Crufts. Roy ble handlet av Dag Løken på den utstillingen. Smila fikk 3 kull til etter hvert, men i det siste kullet mistet vi alle 3 valpene. Minni fikk også 1 kull, men der ble det keisersnitt da begge valpene ville ut samtidig og sperret for hverandre. I 2007 ble det slutt med min ex, og i 2008 flyttet jeg tilbake til Gausdal hvor jeg startet mitt oppdrett på nytt. Med meg på flyttelasset hadde jeg Teddy, Roy, og Sunny som jeg eide sammen med min ex, men jeg hadde også Gizmo og Scarlette. Scarlette hadde jeg importert fra Usa alene. Og Gizmo kjøpte jeg også alene. Teddy mistrivdes hos meg, så han flyttet etter hvert tilbake til min ex der han trivdes sammen med Sjiko. De hadde vokst opp sammen, og Teddy likte ikke å skilles fra han. Jeg har etter hvert hatt flere kull her, men ikke alle har vært like vellykket. Men slik er livet som oppdretter. Det er tross alt levende vesen vi har med å gjøre. Jeg prøver så godt det lar seg gjøre å få frem rasetypiske pommer, men har litt mere jobb med å komme frem til rett kombinasjon ennå. Men flere av mine valper har gjort det bra på utstillinger. Dette er jeg selvfølgelig både glad og stolt over.

Kai

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.